9/9

Popcorn Maker

59 
პოპკორნის აპარატი Zilan ZLN8044 White
დაზოგე 46%
110  59 
49 
პოპკორნის აპარატი Zilan ZLN8044  /Red
დაზოგე 46%
110  59 
პოპკორნის აპარატი Zilan ZLN8044  /Black
დაზოგე 46%
110  59 
პოპკორნის აპარატი FRANKO FPM-1191
დაზოგე 47%
150  79 
95 
109 
95 
69 
არ არის გაყიდვაში

Popcorn Maker/ პოპკორნის აპარატი

პოპკორნის ისტორია ას წელზე მეტს ითვლის. პირველი ადამიანები, რომლებმაც პოპკორნი დაამზადა ჩრდილოეთ ამერიკის ინდიელები იყვნენ. მათ აღმოაჩინეს სიმინდის სახეობა, რომლის მარცვლებს შეუძლია ცეცხლში "აფეთქება". ინდიელები არა მხოლოდ პოპკორნს მიირთმევდნენ, არამედ დეკორაციადაც იყენებდნენ. გარდა ამისა, პოპკორნს რელიგიური მნიშვნელობაც ჰქონდა - ისინი მარცვლებით წინასწარმეტყველებდნენ მომავალს მათი გარეგნობისა და ფორმის მიხედვით.

ევროპელებმა პირველად გასინჯეს პოპკორნი 1620 წელს, როდესაც ერთ-ერთმა ინდოელმა მთავარმა კოლონისტებს პოპკორნის ტომარა აჩუქა. პირველი პოპკორნის მანქანა რამდენიმე საუკუნის შემდეგ, 1885 წელს გამოჩნდა. დაახლოებით იმავე პერიოდში ჩარლზ კრეტორსმა, მისმა შემქმნელმა, დაიწყო ამ მანქანების გაყიდვა ჩიკაგოში. მას შემდეგ პოპკორნის აპარატები გაცილებით განვითარდა ტექნოლოგიურად  და პოპკორნი ნებისმიერი დღესასწაულის განუყოფელი ატრიბუტი გახდა.

პოპკორნის აპარატი (ასევე უწოდებენ პოპკორნის პოპერს ან პოპკორნის მანქანას) არის მოწყობილობა, რომელიც გამოიყენება პოპკორნის დასამზადებლად. უძველესი დროიდან პოპკორნი იყო პოპულარული საჭმელი, რომელიც მზადდებოდა გაცხელებული სიმინდის მარცვლების გაფართოების შედეგად. ასევე არსებობს სიმინდის მოყვანის მრავალი პატარა სახლის მეთოდი.

პოპკორნის კომერციული აპარატები ჩვეულებრივ გამოიყენება კინოთეატრებში და კარნავალებში, აწარმოებენ პოპკორნს ცხელი კარაქის ტაფაში, რომლის კალორიების დაახლოებით 45% ცხიმია. ცხელი ჰაერის პოპერები საშინაო მოხმარებისთვის 1970-იანი წლების ბოლოს გამოჩნდა, რომელშიც პოპკორნის მომზადებისას კალორიების მხოლოდ 5% მოდის ცხიმზე.

სახლის მოხმარებისთვის გაყიდული პოპკორნის უმეტესობა ახლა შეფუთულია მიკროტალღოვანი პოპკორნის ჩანთებში მიკროტალღურ ღუმელში გამოსაყენებლად.

ადრეული, ქუჩის ურიკის პოპკორნის აპარატი მანქანა იყო, რომელიც გამოიგონა 1880-იან წლებში ჩარლზ კრეტორსმა ჩიკაგოში

ჩარლზ კრეტორსმა იმოგზაურა შუა დასავლეთში და რამდენიმე წლის განმავლობაში დასახლდა ფორტ სკოტში, კანზასსა და შემდეგ დეკატურში, ილინოისში. მუშაობდა ფერწერისა და კონტრაქტის ბიზნესში, გახსნა თონე, შემდეგ კი საკონდიტრო. როდესაც ყოველი წამოწყება გადადიოდა შემდეგზე, კრეტორმა აღმოაჩინა, რომ მას ნამდვილად მოსწონდა ასეთი მუშაობა, სწორედ ამ დროს კრეტორსმა ცოლი და ოჯახი გადაიყვანა ჩიკაგოში, სადაც იგრძნო, რომ კომერციულ წარმატებას მიაღწია ახალი მანქანის გაყიდვით. ეს იყო 1885 წელი.

კრეტორებს სურდათ გამოეცადათ  ახალი აპარატი ყოველდღიურ პირობებში, მან იყიდა გამყიდველის ლიცენზია და მანქანა თავისი მაღაზიის წინ ტროტუარზე გააჩერა, რათა გამოეცადა და ერთდროულად გაეყიდა პროდუქტი. გამყიდველის ლიცენზიის თარიღი არის 1885 წლის 2 დეკემბერი, რაც აღნიშნავს C. Cretors Company-ს დაწყებას. ახალი აპარატი იკვებებოდა პატარა ორთქლის ძრავით.

1893 წლისთვის კრეტორებმა ააშენეს ორთქლის ძრავა, რომელსაც შეეძლო 12 ფუნტი არაქისისა და 20 ფუნტი ყავის, პოპკორნისა და წაბლის გამოცხობა. პოპკორნი გახდა საჭმლის შემდეგი პოპულარული არჩევანი. Cretors-მა შეცვალა თავისი აპარატი შემწვარი არაქისისა და პოპკორნის ერთდროულად შესაწვავად. Cretors-ის აპარატის დიზაინს რამდენიმე უპირატესობა ჰქონდა ხელის პროცესთან შედარებით. პირველ რიგში, როგორც მანქანა, მან სამუშაო უფრო პროგნოზირებადი გახადა და მიიპყრო როგორც გამყიდველი, ასევე მყიდველი.

იყო სიახლე ორთქლის ძრავის და Tosty Rosty Man-ის სახით, პატარა მექანიკური კლოუნი, რომელიც მოქმედებდა, როგორც აპარატის გამყიდველი. Cretors იყო პირველი მანქანა, რომელსაც შეეძლო პოპკორნის თანაბრად მომზადება საკუთარი სანელებლებით. შედეგად, პროდუქტი ყოველ ჯერზე ერთი და იგივე გამოდიოდა. კრეტორებმა განაცხადეს პატენტზე უფლების მოპოვების სურვილი, გაიცა კრეტორებზე პატენტის უფლება 1893 წლის 10 ოქტომბერს.

ჩარლზ კრეტორსმა აიღო თავისი ახალი პოპკორნის ურიკა. 1893 წელს ჩიკაგოში კოლუმბიის გამოფენის შუა რიცხვებში და საზოგადოებას წარუდგინა სიმინდის ახალი პროდუქტი ახლად შემუშავებულ მანქანაში, რომელშიც ჩართული იყო პოპკორნის ურიკა. საცდელი პერიოდის შემდეგ, როდესაც კრეტორმა დაურიგა თავისი ახალი პოპკორნის პროდუქტის ნიმუშები ხალხს, დადგა რიგები ცხელი, კარაქიანი პოპკორნის ჩანთების შესაძენად.

Პპარამეტრები

პოპკორნის სპეციალიზებული ქოთნები, ასევე  slab top poppers, იყიდება სხვადასხვა ბრენდის სახელწოდებით, მათ შორის The Detonator, Whirley Pop, Theater II და Sweet Easy; ისინი ძირითადად წარმოადგენენ ქვაბს, ჩაშენებული ამრევი ბალიშით, რომელიც კონტროლდება სახელურის შემობრუნებით. ეს მიზნად ისახავს  ძირში დაწვის თავიდან აცილებას და  შეზღუდულ ვითარებაში, საშუალებას აძლევს მომხმარებლებს დაამზადოს ტკბილი პოპკორნი  შაქრის პირდაპირი შერევით, სანამ ისინი ამოცვივდება.

 პოპერი პოპკორნისთვის თეფშზე დეტონატორი

1978 წელს Presto-მ წარმოადგინა Popcorn Pumper, საშინაო მოხმარების პოპერი, რომელიც იყენებს ცხელ ჰაერს, რომელიც გაჟღენთილია ბირთვებში. ზეთის გარეშე მომზადებისას მზა პროდუქტში კალორიებისა და ცხიმების რაოდენობა მცირდება. გარდა ამისა, ეს იყო უფრო სწრაფი და ადვილი, ვიდრე ტაფაზე შემწვარი.

ასევე ხელმისაწვდომია საშინაო პოპკორნის აპარატები, რომლებიც შედგება ელექტროგაცხელებული მრგვალი ტაფისაგან მექანიზებული შემრევით, რომელიც იტევს სიმინდსა და კარაქს, გუმბათოვანი ფორმის სახურავით.

დაახლოებით 1974 წელს, Pillsbury-მ შექმნა პოპკორნის მიკროტალღური ღუმელი გასაყიდად ავტომატებში (და მოგვიანებით ფართოდ გავრცელდა სუპერმარკეტებში, რადგან  გაყიდვები გაიზარდა), რამაც შეამცირა ცალკეული მოწყობილობის საჭიროება ზოგიერთ სახლებში. წინასწარ შეფუთული მიკროტალღური პოპკორნის გემოს, ტექსტურის და შენახვის ვადის გასაუმჯობესებლად კომპანიებმა დაიწყეს დიაცეტილის, PFOA და ტრანსცხიმების დამატება შეფუთვაში, რამაც გამოიწვია გარკვეული შეშფოთება ჯანმრთელობის გაცნობიერებულ ადამიანებში.

დიზაინი და მუშაობის პრინციპი

პოპკორნის პოპერი არის გათბობის მოწყობილობების ტიპი პოპკორნის დასამზადებლად. იგი შედგება ლითონის კორპუსისგან, გამჭვირვალე კედლებისგან გამაგრებული მინისა და თერმოპლექსისგან, პლასტმასის გუმბათის, ლითონის ქვაბის, თერმოსტატის, გამაცხელებელი ელემენტების (გამათბობელი ელემენტები) და შემრევისაგან, რომელიც ხელს უშლის მოხარშული სიმინდის ფანტელების დაწვას. სამუშაო ტემპერატურის დიაპაზონი ასეთი მოწყობილობებისთვის არის 200-დან 240 ° C-მდე. ენერგიის წყარო შეიძლება იყოს ელექტროენერგია ან ბუნებრივი აირი. ყველაზე მობილური არის ჩამოსხმული გაზის მოწყობილობები. მათ შეუძლიათ მუშაობა ნებისმიერ „საველე პირობებში“ – გარე ღონისძიებებზე, პარკში, მიწისქვეშა გადასასვლელში, დატვირთულ გზაჯვარედინზე, სანაპიროზე ან ზოოპარკში.

პოპკორნის აპარატები მარტივია და არ საჭიროებს სპეციალურ უნარებს მათი მუშაობისთვის. ოპერატორი სიმინდის მარცვლებს ყრის სპეციალურ ჭურჭელში, სადაც თბება მაღალ ტემპერატურაზე. პარალელურად ჩართულია სარევი, რომელიც იცავს მომზადებულ პოპკორნს დაწვისგან. ტემპერატურის გავლენით მარცვლები „ფეთქდება“, ჰაერის ფანტელებად იქცევა. მზა პროდუქტი შეფუთულია ქაღალდის ჭიქებში ან მრავალფეროვან პლასტმასის ჩანთებში.

პოპკორის აპარატები შეგიძლიათ შეიძინოთ ჩვენს ოფიციალურ ვებგვერდზე wishlist.ge-ზე.

იმისათვის, რომ შეიქმნათ საუკეთესო გარემო, სიამოვნებით უყუროთ ფილმებს ოჯახთან ერთად, შეიძინეთ პოპკორნის აპარატი.

ეწვიეთ wishlist.ge-ს ოფიციალურ ვებგვერდს, დაათვალიერეთ პოპკორნის აპარატები, შეარჩჩიეთ თქვენთვის სასურველი პოპკორნის აპარატი. ჩვენთან საკმაოდ ხელმისაწვდომი ფასებია.

პოპკორნის აპარატის ონლაინ შეძენა:

პოპკორნის აპარატის ონლაინ შეძენა საკმაოდ მარტივია.

ირჩევთ სასურველ მოდელს, ამატებთ კალათაში, ირჩევთ რეგისტრაციის მეთოდს (თუ უკვე რეგისტრირებული ხართ, გაივლით ავტორიზაციის) და მიჰყვებით ინსტრუქციას.

დამატებითი კითხვების შემთხვევაში შეგიძლიათ ჩვენს ნომერზე (032 2 05 13 31) დაგვიკავშირდეთ  და ტელეფონის მეშვეობით ჩვენი ოპერატორი ჩაინიშნავს შეკვეთას ,გაგიწევს კონსულტაციას და  მოგაწვდით ნივთს სასურველ მისამართზე.

შეძენილი პროდუქციის მიწოდების სერვისი ვრცელდება საქართველოს მასშტაბით.

პოპკორნის აპარატზე, რა თქმა უნდა, ვრცელდება გარანტია, რომელზეც ჩვენი კომპენტენტური წარმომადგენელი, შეძენის შემთხვევაში, მოგაწვდით დაწვრილებით ინფორმაციას.

wishlist.ge ყოველთვის  საუკეთესო ფასსა და არჩევანს გთავაზობთ, რა თქმა უნდა, ხარისხიანი და განსხვავებული პოპკორნის აპარატების ფართო არჩევანით.

იზრუნეთ თქვენი და თქვენი ოჯახის  კომფორტსა და სიამოვნებაზე და შეიძინეთ ჩვენთან პოპკორნის აპარატი, ჩვენ კი ამაში დაგეხმარებით.

,,ვიშლისთი“ გელით ჩვენო ძვირფასო მომხმარებლებო!

 

 

    ფასი
    ბრენდი