9/9

გრილი

ელექტრო სამწვადე CENTEK CT-1460
დაზოგე 39%
350  215 
1,359 
989 
1,329 
659 
199 
715 
გრილი Arzum AR2015
დაზოგე 41%
200  119 
289 
არ არის გაყიდვაში
599 
არ არის გაყიდვაში
185 
არ არის გაყიდვაში
ელექტრო შამფური SCARLETT SC-KG226T99
დაზოგე 17%
229  189 
არ არის გაყიდვაში
129 
არ არის გაყიდვაში
799 
არ არის გაყიდვაში
გრილი Redmond RGM-M800
დაზოგე 17%
300  249 
არ არის გაყიდვაში
გრილი REDMOND RGM-M805
დაზოგე 13%
800  699 
არ არის გაყიდვაში

გრილი

ცეცხლზე კერძების მომზადება ერთ-ერთი უძველესი კულინარიული ხელოვნებაა. ჩვენს წელთაღრიცხვამდე რამდენიმე საუკუნით ადრე ადამიანები იყენებდნენ ერთგვარ გრილებს სხვადასხვა კერძის მოსამზადებლად, მაგრამ მწვადის ტექნოლოგია ჯერ კიდევ არ იყო დახვეწილი, მაგალითად, მე-18 საუკუნეში აგურის აგურზე დადებით ამზადებდნენ მწვადის შესაწვავ სადგამს და ისემ წვავდნენ მწვადს. მე-20 საუკუნის შუა ხანებში გამოჩნდა ვებერის პირველი სფერული გრილები. გრილისა და მასთან დაკავშირებული ტექნოლოგიების განვითარება მას შემდეგ არ შეჩერებულა - დღეს გრილის ბაზარი წარმოდგენილია ბევრად უფრო მრავალფეროვანი მოწყობილობებით.

გრილის კვების ტიპის მიხედვით

გრილის შიგნით სითბოს წარმოშობის მიხედვით მისი3 კატეგორია არსებობს:

ქვანახშირის გრილი - კლასიკური გრილები. მათში სითბო წარმოიქმნება ნახშირის წვის/დნობისას გამოთავისუფლებული სითბოს გამო;

გაზის გრილი - სახლის სამზარეულოს ღუმელების მსგავსად, ასეთი გრილი მუშაობს გაზზე, რომელიც შეიძლება მოდიოდეს ცილინდრიდან ან გაზის ცენტრალური ქსელიდან;

ელექტრო გრილი - ტექნოლოგიურად ყველაზე მოწინავე გრილები, რომლებიც იყენებენ ელექტრო გამათბობელ ელემენტებს, როგორც სითბოს მთავარ წყაროს.

გრილის ფორმა და დიზაინი:

დღეისათვის ყველაზე გავრცელებული გრილები მართკუთხა და მრგვალია. ისინი ყველაზე მრავალმხრივი და პრაქტიკულია მათი სიმძლავრისა და ფუნქციონალის თვალსაზრისით, მაგრამ ბევრად უფრო მნიშვნელოვანია თავად გრილის დიზაინი.

გასახსნელი - ასეთ გრილებს, თავად კამერას, სადაც მომზადების პროცესია კონცენტრირებული, აქვს ღია დიზაინი. ამის გამო სითბოს უმეტესი ნაწილი იხარჯება არა პროდუქტების გასათბობად, არამედ მოწყობილობის გასათბობად. შესაბამისად, ეს ზრდის მომზადების ხანგრძლივობას და კერძები მშრალი აღმოჩნდება;

დახურული ტიპის გრილი - ამ ტიპის გრილს აქვს სახურავი, რომელიც ემსახურება, როგორც ზედაპირის დახურვას, არამედ ის არ აძლევს საშუალებას სითბოს გავრცელდეს გარეთ. სითბოს კონცენტრირდება კერძზე ისე, რომ ინარჩუნებს სისველეს და იძენს წარმოუდგენელ არომატს.

პირველი გრილები, რომლებსაც ჰქონდა დახურული დიზაინი, იყო ამერიკული ბრენდის Weber-ის გრილები. ისინი კვლავ აგებულია  იმ კონცეფციის გათვალისწინებით, რომელიც მათ საუკეთესოდ აქცევს.

აღსანიშნავია ისიც, რომ ,,ვებერი“ ასევე იყო პირველი სფერული გრილი. მართკუთხა მოდელებშიც კი გამოიყენება მომრგვალებული საფარი, რომელიც საშუალებას გაძლევთ შეძლოთ სითბოს ნაკადების კონცენტრირება სამუშაო ზედაპირზე.

ზომების მიხედვით გრილის სამ კატეგორიას გამოყოფენ:

კომპაქტური (მობილური) გრილი - ასეთი გრილები განკუთვნილია ქალაქგარეთ მოგზაურობისთვის, ნადირობისთვის, თევზაობისთვის, ლაშქრობისთვის და ა.შ. სინამდვილეში, მათი მთავარი განსხვავება სხვა მოწყობილობებისგან არის მათი კომპაქტური ზომა, ჩაკეტილი სახურავი და დაბალი წონა. მაგალითად, Weber Go-Anywhere გრილის ზომებია 36.9x53.4x31 სმ და იწონის 5 კგ. ის ადვილად ეტევა მანქანის საბარგულში და თუნდაც ჩვეულებრივ ზურგჩანთაში;

სტანდარტული ზომის გრილი - რომელსაც ჩვენ ყველა შევეჩვიეთ. როგორც წესი, ის დგას ფეხებზე და აქვს დიამეტრი დაახლოებით 50 სმ. ასეთი გრილის ვარიანტი შესანიშნავია სახლში გამოყენებისთვის  და აგარაკზე;

გრილის სადგურები. ეს არის ნამდვილი კულინარიული მონსტრები, რომლებიც გამოირჩევა უზარმაზარი ტევადობითა და შეუზღუდავი ფუნქციონალით. ხშირად ისინი აღჭურვილია სხვადასხვა თაროთი, მაგიდებით, მოწყობილობებით და ა.შ, რაც მათ საშუალებას აძლევს გამოიყენონ სამზარეულოს ავეჯის ნაცვლად.

აღსანიშნავია, რომ ზომების ეს გრადაცია ძალიან პირობითია და ბაზარზე შეგიძლიათ იპოვოთ სხვადასხვა შუალედური ვარიანტები. ასე რომ, Weber Compact Kettle გრილი ითვლება საშუალო ვარიანტად სრულ ზომის და კომპაქტურ მოწყობილობებს შორის. მან კარგად წარმოაჩინა თავი, როგორც საველე პირობებში, ასევე ადგილობრივ კულინარიაში.

გრილები მასალის მიხედვით

დღეს ლითონისა და კერამიკისგან დამზადებული გრილები სხვებზე მეტად გავრცელებულია. საინტერესოა მათი თვისებები:

 

ლითონის გრილები - ასეთ მოწყობილობებს აქვს უფრო ხელმისაწვდომი ღირებულება, მაგრამ ამავე დროს ისინი არანაირად არ ჩამორჩება და აჭარბებს კიდეც თავიანთ კერამიკულ კონკურენტებსაც კი.  ისინი დამზადებულია ალუმინისგან, რომელზედაც ფაიფურის ფენა ფაქტობრივად შერწყმულია დაახლოებით 800 გრადუს ტემპერატურაზე. ამის გამო, მათ არა მხოლოდ აქვს მცირე წონა, არამედ მშვენივრად გაუძლებენ ნებისმიერ გარე ზემოქმედებას, მათ შორის ტემპერატურის ცვლილებასა და ტენიანობას. გარდა ამისა, ლითონის გრილები ძალიან კარგად ინარჩუნებენ სითბოს.

კერამიკული გრილები - ეს მოწყობილობები, კერამიკის შემადგენლობაში სხვადასხვა დანამატების გამოყენების წყალობით, ასევე ხასიათდება მაღალი ტემპერატურისადმი გამძლეობით, კოროზიითა და გრილის შიგნით სითბოს კარგი შეკავებით. მაგრამ მათ აქვს ძალიან მნიშვნელოვანი ნაკლოვანებები. პირველი არის დიდი წონა. კერამიკული გრილის მასა შეიძლება იყოს რამდენიმე ათიდან რამდენიმე ასეულ კილოგრამამდე. მეორე არის მაღალი ღირებულება. მარტივი კერამიკული გრილის ფასად, თქვენ შეგიძლიათ მარტივად შეიძინოთ უფრო ფუნქციონალური ელექტრო გრილი .

მწვადის შესაწვავი გრილები

ფაქტობრივად, ეს კატეგორია წარმოდგენილია კონკრეტული მოწყობილობების ბევრად უფრო ფართო სპექტრით. ის მოიცავს ყველა სახის შამფურსა და წმინდა სახლის საკონტაქტო გრილებს, ცალმხრივი გათბობით და ა.შ.

ბარბექიუ

ბარბექიუს ღუმელები არის მსუბუქი და კომპაქტური დიზაინის მოსახსნელი და დასაკეცი ნაწილებით, რომლებიც მოსახერხებელია ბუნებაში მოგზაურობისას. ისინი დიდ ადგილს არ დაიკავებს მანქანის საბარგულში და ზოგიერთი მოდელი სამოგზაურო ზურგჩანთაშიც კი ეტევა.

აეროგრილი

აეროგრილი საკმაოდ მარტივი მოწყობილობაა. ეს არის შუშის თასი, რომელიც დგას სადგამზე და თავზე დახურულია სახურავით. საფარის შიგნით არის მილისებური ელექტრო გამათბობელი და ვენტილატორი, ხოლო მართვის პანელის გარეთ. აეროგრილის მუშაობის პრინციპი მარტივია და ყველასთვის გასაგები. ვენტილატორი ანაწილებს და აძლიერებს  ცხელ ჰაერს (თბება ელექტრული გამათბობლით) კოლბის მეშვეობით, ჰაერის ნაკადს ურევს და ანაწილებს ერთმანეთში და ამით უზრუნველყოფს სითბოს ერთგვაროვან გადანაწილებას. მოქმედების ამ პრინციპის წყალობით, კონვექციური აეროგრილი სჯობს  მომზადების სხვა მეთოდებს, რადგან მასში არაფერი იწვება, სრულყოფილად თბება და ტაიმერის წყალობით, სამზარეულო არ საჭიროებს ადამიანის ყოფნას სამზარეულოში. . ამავდროულად დიასახლისს ნაკლებად სჭირდება რეცეპტების განსაკუთრებული გამოყენება.

Wishlist.ge-ზე გრილის შეძენა ყველაზე მარტივია, რადგან არსებობს სხვადასხვა მოდელის ყველაზე სრული სია, აქვე შეგიძლიათ წაიკითხოთ მიმოხილვები გრილის შესახებ.

,,ვიშლისთი’ გთავაზობთ არჩევანს გრილის მოდელებში.

თქვენ ჩვენთან ნახავთ განსხვავებული ფორმისა და ზომის გრილებს.

ფასთა სხვაობა გამოწვეულია ოპერაციათა შესრულების ნაირგვარობით.

ჩვენ გვაქვს განსხვავებული მწარმოებლების მიერ წარმოდგენილი გრილები.

თქვენ შეგიძლიათ მარტივად შეიძინოთ ნებისმიერი სახისა და ფასის გრილი,  რადგან ჩვენთან განვადების საკმაოდ მოქნილი პირობებია.

გრილის ონლაინ შეძენა:

გრილის ონლაინ შეძენა საკმაოდ მარტივია.

ირჩევთ სასურველ მოდელს, ამატებთ კალათაში, ირჩევთ რეგისტრაციის მეთოდს (თუ უკვე რეგისტრირებული ხართ, გაივლით ავტორიზაციის) და მიჰყვებით ინსტრუქციას.

დამატებითი კითხვების შემთხვევაში შეგიძლიათ ჩვენს ნომერზე (032 2 05 13 31) დაგვიკავშირდეთ  და ტელეფონის მეშვეობით ჩვენი ოპერატორი ჩაინიშნავს შეკვეთას ,გაგიწევს კონსულტაციას და  მოგაწვდით ნივთს სასურველ მისამართზე.

შეძენილი პროდუქციის მიწოდების სერვისი ვრცელდება საქართველოს მასშტაბით.

გრილის განვადებით შეძენა:

გრილის განვადებით შეძენის პრინციპიც საკმაოდ მარტივია,  ონლაინ შეძენის მსგავსად, უნდა მიჰყვეთ განვადებით შეძენის ინსტრუქციას ან დაგვიკავშირდეთ ზემოთ მითითებულ ნომერზე და ჩვენი განვადების მენეჯერი დაგეხმარებათ  ნებისმიერი საკითხის გარკვევასა და მოგვარებაში.

გრილებზე, რა თქმა უნდა, ვრცელდება გარანტია, რომელზეც ჩვენი კონპენტენტური წარმომადგენელი, შეძენის შემთხვევაში, მოგაწვდით დაწვრილებით ინფორმაციას, ასევე განვადების პირობების  ნახვა შეგიძლიათ სასურველი პროდუქტის აღწერაში.

wishlist.ge ყოველთვის  საუკეთესო ფასსა და არჩევანს გთავაზობთ, რა თქმა უნდა, ყველაზე მრავალფეროვანი, ხარისხიანი და განსხვავებული გრილის  ფართო არჩევანით.

    ფასი
    ბრენდი